Tegnap este is folytatódott a tiltakozáshullám

Tizennegyedik napja tüntettek tegnap este a fővárosi Győzelem-téren a kormány lemondását követelve.

A tiltakozók számát egyes források kétezer körülire becülik este nyolc órára. A megmozdulás este 10 óra fele ért véget.

Akárcsak az ezt megelőző napokon, dobokkal felszerelt csoport tartotta a hangulatot, amely körül tömörülő emberek ütemesen skandálták a ‘Vigyen el a DNA’ és a “Kitartunk, kitartunk’ jelszavakat. A tiltakozóknál olyan táblák voltak, amelyeken a többi között az állt, hogy ‘A kormányban a csíkos a divat’, ‘Nem az ország urai, hanem adminisztrátorai voltatok. Ki vagytok rúgva’.

21 órakor a tiltakozók elénekelték a román himnuszt, majd telefonjaikkal megvilágították a teret.

Erdélyben, Partiumban és a Bánságban sokfele utcára vonultak az emberek a tiltakozás-sorozat tizennegyedik napján. Kolozsváron mintegy 400 – an gyűltek össze a Főtéren, a tömeg este kilenc után feloszlott. Nagyszebenben mintegy 100 tiltakozó vonult ki a Nagypiacra, a tüntetők körbejárták a város nagyobb sugárútjait, majd visszatértek a polgármesteri hivatal elé.

Brassóban, Nagyváradon és Marosvásárhelyen néhány tucatnyian kérték a Grindeanu-kabinet lemondását. Tüntetésekről érkezett hír Konstancáról, Craiováról, Iasi-ból és Poieştiről is. A tüntetők minden városban kormányellenes jelszavakat skandáltak.

 A Cotroceni-palotánál is folytatódott a tüntetés tegnap este a kormány mellett, Klaus Johannis államfő ellen.

Mintegy 200-an voltak jelen a tüntetésen, mely este fél 9 körül fejeződött be. A helyzet elmérgesedésének elkerülése végett a csendőrök elvittek egy személyt a tömegből, aki állítólag kormányellenes jelszavakat skandált. A Cotroceni palota előtt Klaus Johannis államfő lemondását követelték, ugyanakkor támogatásukról biztosították a Grindeanu-kabinetet. A tiltakozók által hozott táblákon olyan feliratok voltak olvashatók, mint: ‘Le Johannisszal’, ‘A bírók feleljenek a tévedéseikért’, ‘Lépésenként megszabadulunk a szásztól’, ‘A népszavazás költségeit fedezzék az elnöki hivatal büdzséjéből’.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TOP 30

Live Video

Partnereink