Tăriceanu szerint George Maior nagyon gyengén teljesített

Nagyon gyengén teljesített washingtoni nagykövetként George Maior – vélekedett Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök. A felsőház külügyi bizottsága ma hallgatta ki Románia egyesült államokbeli nagykövetét.

Călin Popescu-Tăriceanu kijelentette, hogy George Maior az Amerikai Egyesült Államokkal való viszony tekintetében nagyon gyenge teljesítményt nyújtott, mert semmiféle előrelépés nem történt kinevezése óta a román állampolgárok amerikai vízumkötelezettsége terén, és a kormány- illetve parlamenti szintű politikai párbeszéd, valamint a gazdasági együttműködés se lett élénkebb.

George Maior cáfolja a vádakat

Cáfolta George Maior washingtoni nagykövet Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök azon állítását, miszerint beavatkozott volna az amerikai belpolitikába.

George Maior kifejtette: teljes mértékben hamis az az állítás, miszerint ő beavatkozott az amerikai belpolitikába. Egyetlen nyilatkozat, egyetlen gesztus, egyetlen állásfoglalás sem támasztja ezt – mondta Maior a meghallgatáson, hozzátéve, hogy az amerikai fél hozzáállása egybehangzó volt azzal, ahogyan ő fellépett a román nemzeti érdek védelmében.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink