Tájékoztató kampány kezdődik az oltások fontosságáról

Április 24-e és 30-a között országszerte tájékoztató kampányt tartanak az oltásokról, a Vakcinák Európai Hete keretében.

A közegészségügyi igazgatóság tájékoztatása szerint Romániában a Vakcinák Európai Hete kampányát az Egészségügyi Minisztérium, az Országos Közegészségügyi Intézet, valamint helyi szinten a közegészségügyi igazgatóságok irányítják. A kampány célja tudatosítani a lakosságban az oltások fontosságát, növelni az immunizálási arányt, különös hangsúllyal a veszélyeztetett társadalmi csoportokra.

A 2017-es kampány központi üzenete: Az oltás minden életszakaszban megvédi egészségünket. A közegészségügyi igazgatóság tájékoztatása szerint az oltási kampányok eredményeképpen az utóbbi három évtizedben sikerült jelentősen visszaszorítani azokat a betegségeket és az ezek miatt bekövetkező elhalálozásokat, amelyek ellen léteznek vakcinák. ‘Az utóbbi időben felbukkanó járványok a regionális felelősség súlyára világítanak rá, mindannyiunk felelősségére, hogy megfékezzük azokat a betegségeket, amelyek oltás révén megelőzhetők’ – írja az említett forrás.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink