Tagadják, hogy a kétnyelvűséget kifogásolnák a körlevélben

A tanintézményekben csakis a polgármesteri hivatal engedélyével függeszthető ki közérdekű információt tartalmazó felirat – nyilatkozta rádiónknak a marosvásárhelyi Iskolákért Felelős Igazgatóság aligazgatója.

Horațiu Lobonț a Civil Elkötelezettség Mozgalom vádjára reagált, miszerint az Iskolákért Felelős Igazgatóság az elmúlt héten fenyegető hangvételű körlevelet küldött a marosvásárhelyi tanintézményeknek, megtiltva, hogy külső szerv kezdeményezésére bármilyen típusú feliratot, tájékoztató anyagot függesszenek ki. Bár a CEMO azt állítja a fenyegető körlevél egyértelmű válasz a szervezet múlt heti adományozó akciójára, amikor kétnyelvű feliratokat kapott az Alexandru Ioan Cuza Általános Iskola, Horațiu Lobonț cáfolta, hogy az igazgatóságnak gondja lenne ezzel.

Horațiu Lobonț aligazgató nyilatkozott rádiónknak.

A marosvásárhelyi Iskolákért Felelős Igazgatóság aligazgatója kifogásolja, hogy a CEMO nem igényelte hivatalosan a helyi önkormányzattól a táblák kifüggesztését. Ugyanakkor hozzátette, hogy az igazgatóság hatáskörébe az iskolák belső és külső tereinek az ügykezelése tartozik, tehát bírságolni nem tudnak. Civil Elkötelezettség Mozgalom tegnapi közleményében leszögezi, feljelenti az Iskolákért Felelős Igazgatóságot az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál és a körlevél fenyegető, illetve nem létező törvényekre való hivatkozásai miatt, peres eljárást indít az intézmény ellen.

Ezzel kapcsolatban, a CEMO vezetőjét, Erdei Edit Zsuzsanna kereste meg.

MVR

 

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

NAPRAKÉSZ

Live Video

Partnereink