Színház-nevelési projektet valósított meg az Osonó Színházműhely

Összetett színház-nevelési projektet valósított meg az Osonó Színházműhely a Román Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

A dokumentarista színházi eseményt május 13 és június 11 közötti időszakban tizenegy hazai városban mutatja be a csapat- Sepsiszentgyörgyön, Aradon, Temesváron, Nagyváradon, Nagyszebenben, Kolozsváron, Brassóban, Jászvásáron, Galacon, Brăila-n és Bukarestben. Fazakas Misi a társulat vezetője szerint 37 középiskolás fiatal vett részt két általuk szervezett táborban, akik „a színház csak ürügy” témára épített színházi gyakorlatok és drámapedagógiai játékok által személyiségfejlesztő és önismereti műhely-foglalkozásokon vettek részt.

A táborokban körüljárták a fiatalokat érintő társadalmi és szociális problémákat, szó esett a jövőkép-nélküliségről, a családon belüli erőszakról, a magányról, hogy egyre nagyobb szakadék a szülők, a felnőttek között, a kommunikációs és párkapcsolati nehézségekről, a másság felvállalásáról, a a társadalomnak való megfelelésről, valamint a személyes félelmekről és traumákról. Egy színházi előadást alkottak a fiatalok személyes történetei alpján, melynek címe #Tükör. Ezt mutatják be a következő időszakban tizenegy hazai városban.

Forrás: MVR/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

SZÓL A NÓTA

Live Video

Partnereink