Színes programkínálattal várja nézőit a Figura Stúdió Színház

Gyergyószentmiklóson hat bemutatóval, tíz műsoron maradó előadással, a dance.movement.theater tánc- és mozgásszínházi fesztivál hetedik kiadásával és számos vendégjátékkal várja nézőit a Figura Stúdió Színház a 2018/2019-es évadban.

A bérlethirdetés idén is a fiatal generációt érinti, a Figura korosztályonként más-más előadáscsomagokat kínál azoknak, akik Gyermek- és ifjúsági bérletet váltanak. Az első bemutatóra holnap kerül sor, Csehov Három nővér című klasszikusa Albu István, a Figura Stúdió Színház igazgatójának rendezésében lesz látható. Az évad legkiemelkedőbb eseményeként megszervezik a dance.movement.theater tánc- és mozgásszínházi fesztivál hetedik kiadását október 16. és 21. között.

A második bemutatót Botond Nagy jegyzi rendezőként, aki Tennessee Williams drámáját, A vágy villamosát adaptálja a Figura társulatára. Szilveszteri produkciónak szánják Martin McDonagh Macskabaj című komédiáját a No Sugar zenekarral, Albu István rendezésében. A 2019-es év a három Hargita megyei színház koprodukciójával indul, így viszik színre Barabás Árpád rendezésében Mike Leigh Abigail bulija című darabját. A Budapestről visszatérő Goda Gábor rendező-koreográfusnak köszönhetően ősbemutató is lesz Füst munkacímmel. A legkisebb korosztály Lázár Ervin A Négyszögletű Kerek Erdő című meséjének örülhet Dávid A. Péter rendezésében. Az új előadások mellett tíz régi produkciót tartanak műsoron és vendégjátékokkal is kedveskednek a közönségnek.

Forrás: Fotó: Marosvásárhelyi Rádió/Vinczs Csilla
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KONTRASZT

Live Video

Partnereink