Színes programkavalkád várja a gyerekeket Székelyföldön

Gyereknap alkalmából Marosvásárhelyen és Mikházán koncert, mesevásár, mesejáték, bábelőadások és ügyességi vetélkedők is várják a kicsiket és nagyokat.

A mikházi Csűrszínházban idén pénteken délelőtt 11 órára várják a gyerekeket, a programot a Kolozsvári Magyar Gyermekkórus nyitja meg, majd a Maros Művészegyüttes János vitéz című mesejátékát mutatja be a mikházi színpadon. Ezután gyermektáncház lesz. A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal a várba szervez gyereknapi programot, ott délelőtt 11 órától kincsvadászat, játék, animációk és utcaszínház várja a gyerekeket. A vár színpadán délután 6 órától a magyarországi Alma együttes lép fel. A gyereknap apropóján második alkalommal szerveznek mesevásárt az Ariel Színházban. A Pro-Kaart Kulturális Egyesület és az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház szervezésében zajló esemény június 1. és 3. között zajlik a bábszínházban, illetve annak udvarán. A rendezvényen számos gyermekelőadás, műhelymunka, koncert és mesekönyvvásár várja a gyerekeket. Idén magyarörmény gyermeknap is lesz, június 2-án 10 órától Marosvásárhelyen a Brăila utcai volt zsinagógában.

Sepsiszentgyörgyön nyolc helyszínen várják a gyerekeket

Június 1-én, a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából Sepsiszentgyörgyön nyolc helyszínen, több tucat tevékenységgel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.

Akik bekapcsolódnak a programokba színes krétákat gyűjthetnek, amellyel kiszínezik majd a Szabadság teret. A játékok mellett idén is lesz vásár, előadás és koncert, a napot pedig hagyományos táncház zárja. A rendezvényt a Kónya Ádám Művelődési Ház, valamint Sepsiszentgyörgy önkormányzata szervezi.

Gyergyószentmiklóson már tegnap elkezdődött a gyermeknapi rendezvénysorozat

Versmondók találkozójával kezdődött tegnap a gyermeknapi rendezvénysorozat Gyergyószentmiklóson. Június elsején szabadtéri programok várják a kicsiket, ezért a Testvériség sugárút művelődési ház előtti szakaszán 7 órától este 8 óráig nem közlekednek a gépkocsik.

A Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ Gyermeknap, csodanap című rendezvénye a legkisebbektől a kiskamaszokig minden korosztálynak tartogat érdekességeket. A művelődési ház körüli téren rajz és kézműves foglalkozás, futóverseny, gördeszka, görkorcsolya és bicikliverseny, Hétpróbás vetélkedő és számtalan játék várja a gyerekeket. Idén is jelen lesz a Szirénázó szupercsapat, akik kíváncsiak beülhetnek a mentő-, tűzoltó- és rendőrautókba. A szervezők rossz idő estén fedett helyszíneket biztosítanak. Egész napos programmal várja a gyermekeket a Városi Könyvtár is, kézműves tevékenységekkel és bábelőadással szórakoztatják a kisdiákokat. A Tarisznyás Márton Múzeumban június 1-jén utoljára tekinthető meg a Szerzetesek asztalánál című kiállítás, ugyanakkor gyermeknap alkalmából 14 éves korig a múzeum összes kiállítása ingyen látogatható Gyergyószentmiklóson.

Király gyermeknapra várják a kicsiket Székelyudvarhelyen

A Király Gyermeknap néven meghirdetett esemény 10:00 órakor a bohócok, gólyalábasok, fúvosok és a gyereksereg Márton Áron téri gyülekezőjével veszi kezdetét, ahonnan a vidám csapat levonul a Városi Parkba, itt késő délutánig meseelőadásokkal, gyerekkoncertekkel, valamint állandó és időszakos foglalkozásokkal szórakoztatják az érdeklődőket, több magyarországi együttes izgalmas produkciója várja őket.

Többek között megtekinthetik a “Vándormutatványosok” című előadást a Vaga Banda előadásában, a “Tündértánc” című akrobatikus zsonglőr showt a Tűzmadarak előadásában. Fél egykor kezdődik a Tomcsa Sándor Színház mesebemutatója, a “Kürtős Kata és Rengeteg Ábel”, a Kolozsvári Bábjátszótér a “Mátyás király lopni megy” című bábelőadással érkezik Székelyudvarhelyre. Közben pedig Mátyás király rajzverseny és Mátyás király mesemondó verseny zajlik, az Arany Griff rend középkori haditábort állít fel, hagszerekkel ismerkedhetnek a gyerekek a zenesátorban, népi gyermekjátékokat próbálhatnak ki az Artera Alapítványnak köszönhetően, lesz zsonglőr játszóház, vöröskeresztes sátor is. A napot Szalóki Ági koncertjével zárhatják a kicsik és nagyok.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Székelyhon
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink