Szelektív hulladékgyűjtésre ösztönzik a háromszékieket

Arra ösztönzik a háromszékieket, hogy már otthonukban válogassák szét a hulladékot. A Tega köztisztasági vállalat azt tervezi, hogy a magánházaktól, a falusi portákról csak kéthetente szállítják el a vegyes szemetet.

Eddig minden héten kiürítették a kukákat, és egy hónapban egyszer vitték el a szelektíven gyűjtött hulladékot, ám ez nem bizonyult eredményesnek, a vegyesbe még mindig sok újrahasznosítható anyag került, mondta el híradónknak Máthé László a Tega Rt. igazgatója. Sepsiszentgyörgy önkormányzata a múlt heti ülésén rábólintott a módosításra, azt még a vidéki önkormányzatok, majd a közösségek közti társulás is meg kell szavazza, ám várhatóan november elejétől már működni fog az új rendszer.

Máthé László kifejtette, a szemetesautók azután is minden héten elviszik a hulladékot, ám egyik héten csak a vegyes szemetet, a másikon pedig a kiválogatottat, amit már az év elején bevezetett sárga zsákokba gyűjthet a lakosság. Csökkenteni kell a lerakókba kerülő szemét mennyiséget, ám ez éppen növekvőben van, ha a lakosság már az otthonában nem szelektál, nem érünk el eredményeket, szögezte le az igazgató.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink