Székelyföldi kastélyok ,,újjáélesztésére” várják a fiatalokat

Két székelyföldi kastély ,,újjáélesztésére” várnak fiatal szakembereket.

A vargyasi Daniel-kastély és az alsórákosi Sükösd-Bethlen várkastély újrahasznosítási tervét készülnek kidolgozni a decemberben megszervezendő FORMULA interdiszciplináris műhelytáborban, amelyet a PONT csoport szervez, a Kastély Erdélyben program keretében, a helyszín pedig az olaszteleki Dániel kastély. Erre várják a 30 éven aluli fiatalok jelentkezését. A résztvevők szakértők szakmai irányításával fognak eljutni a probléma megfogalmazásától a tervezésen át egészen a modellezésig.

Mostis Gergő programkoordinátor kifejtette, a tábor fiatal egyetemistáknak és frissen végzettekhez szól, a cél az, hogy különböző szakterületekről (tájépítészektől közgazdászokon át designerekig ) összegyűjtsenek fiatalokat, akik egy téma mentén fognak dolgozni, egy közös témához adják hozzá a szaktudásukat. Ahhoz, hogy az említett két kastély tulajdonosa egy üzleti- és egy megvalósíthatósági tervet készíthessen, a tábor résztvevői összevetik tudásukat, hogy egy teljes képet tudjanak kidolgozni.

Azért jó ez a tábor –fejtette ki Mostis Gergő- mert a fiatalok megtanulnak teljes megoldásokat megfogalmazni, ahol a saját szaktudásukat más szakterülettel is egyesíteni tudják, ugyanakkor kitűnő szakmai gyakorlat lehetőség az egyetemisták számára.

A tábor ingyenes, december 9-15. között zajlik az olaszteleki Daniel kastélyban, a jelentkezőket pedig december 2-áig várják, az alábbi weboldalon található űrlap kitöltése által: www.kastelyerdelyben.ro További információkról Mostis Gergő programkoodinátor tájékoztat Avram Izabella interjújában

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KONTRASZT

Live Video

Partnereink