Székelyföld jövőjéről beszélgettek a SIC Feszten

Székelyföld jövőjéről, aktuálpolitikai kérdésekről és a jövő évi magyarországi parlamenti választásról beszélgettek elöljárók a SIC Feszten.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsnak elnöke szerint Székelyföld politikai brand is és még inkább azzá válik, hiszen úgy látszik, hogy az elkövetkező tíz évben mind Budapesten, mind Bukarestben Székelyföld fel fog értékelődni.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke úgy vélte, hogy a brand az egy eszköz, amely révén a különböző területeken próbálunk kialakítani egyéniséget, és próbáljuk keresni, hogy amit mi létrehozunk, az hogyan válhat eredményessé, hasznosíthatóvá a térség javára. Kiemelte, a brand építésének másik pozitív hatása a magyar-magyar kapcsolat megerősödése.

Kozma Mónika, a Maros megyei tanács elnöki kabinetvezetője szerint sok esetben felmerül a kérdés, hogy Maros megye Székelyföld része vagy sem. Kiemelte, az a céljuk, hogy Kovászna és Hargita megyével együttesen, közös összefogással alkossák Székelyföldet, amelyet fiatalosabbá kell tenni és meg kell szerettetni a fiatalokkal.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink