Székelyföld autonómiájáért égtek a lángok Csíkszéken

Számos csíkszéki településen gyújtottak tegnap este őrtüzet, sokan vettek részt Székelyföld Autonómiájának Napja alkalmából szervezett megmozduláson.

Csíkszeredában a Mikó-vár melletti parkolóban gyűlt össze több száz ember, ahol a fellobbanó őrtűz mellett Veress Dávid, az akciót kezdeményező Székely Nemzeti Tanács (SZNT) csíkszéki elnöke szólt az összegyűltekhez.

Csíkszentkirályon a Turul-szobor előtti téren, Csomortánban a Kárpátok Őre-szobor mellett, Szentimrén a helyi iskola udvarán, Ajnádon a Bányahegyen, Csíkszentgyörgyön a focipályán, Dánfalván a templomkertben lobbantak lángra az őrtüzek, fáklyák és gyertyák. Kászonaltízen az iskola udvarán, Csíkrákoson a Bogáti kápolna mellett, Szentsimonban a Szent László-ház udvarán, Szentmártonon a szabadidőközpontnál, Szépvízen a focipályán, Szentdomokoson a Garados-tetőn, Szenttamáson a Csonkatorony mellett, Kozmáson a templomtéren, Tusnádfürdőn a templomnál, a Gyimesekben – többek között az Apahavason került sor figyelemfelkeltő akcióra. Az őrtüzek mellett felolvasták a Székely Nemzeti Tanács kiáltványát.

Forrás: Dobos László
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TURISZTIKAI MŰSOR – TÜNDÉRKERT

Live Video

Partnereink