Szabó R. Ádám – A zöld túzoltóautó

“… na mindegy, a lényeg az, hogy anyáék mindig esténként veszekedtek. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy sokat veszekedtek volna, közel sem, legtöbb havonta egyszer, és apám mindig sietett leszögezni egy-egy kellemetlenül indult esten, a veszekedésoltók távozása után, hogy azért ők szeretnek, meg hogy minden szülő szokott néha veszekedni, meg még azt is mondta mindig, hogy ez tartja tűzön a kapcsolatot egy házasságban.”

A Marosvásárhelyi Rádió bemutatja Szabó R. Ádám A zöld tűzoltóautó című novelláját az író előadásában, csütörtökön este fél 9-től a Litera-túrában.

Szabó R. Ádám 1989-ben született Gyergyószentmiklóson, de nevelése nagyrésze Csíkszeredában zajlott le. Négy évet tanult a Sapentia Film-fotó-média szakán, ebben az időben kezdett el érdeklődni a kritika műfaja iránt. Az egyetem elvégzése után, 2011-ben áttért a film gyakorlati oldaláról az elméletire. Kulturális tematikájú cikkei a Filmtett mellett a vasarhely.ro portálon jelennek meg 2012 óta. Most operatőrként és műsorvezetőként az Erdélyi Magyar Televízió munkatársa.

Rádióra alkalmazta Tompa Enikő. Műszaki munkatárs ifjabb Kacsó Tibor. zenei illusztráció Steven Wilson.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

SZÓL A NÓTA

Live Video

Partnereink