Svédország meghosszabbítja a határellenőrzéseket

Svédországra vonatkozó utazási figyelmeztetést bocsátott ki a román külügyminisztérium. Az ország februárig meghosszabbítja a határellenőrzéseket – jelentette be a stockholmi kormány tegnap a belbiztonsággal kapcsolatos fenyegetésekkel indokolva döntését.

A hatóságok szerint “továbbra is fennállnak a közrend és belső biztonság elleni fenyegetések”. A megfontolások részét képezte ezen felül a svéd biztonsági szolgálatnak a terrorveszéllyel, valamint az Európai Unió külső határain végzett határellenőrzésekkel kapcsolatos helyzetértékelése, illetve aggálya is. Svédország a migrációs nyomásra való tekintettel 2015 novemberében vezetett be határellenőrzéseket, és vizsgálja az országba komphajókon és az Öresund hídon érkezők iratait.

A svéd kormány júniusban kiterjesztette a határellenőrzéseket, aminek során a stockholmi, a malmöi és göteborgi repülőtéren, illetve a nagyobb kikötőkben kezdték el vizsgálni az utasok útleveleit a megváltozott kockázati tényezőkre tekintettel. A svéd kormány emlékeztetett, hogy Ausztria, Németország, Dánia és Norvégia – a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet
tagjai – az utóbbi időben szintén meghosszabbították határellenőrzéseiket.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink