Sürgősségi rendelettel módosíotta a kormány az igazságügyi törvényeket

Elfogadta mai ülésén a kormány az igazságügyi törvényeket módosító sürgősségi rendeletet – jelentette be a kormányülést követően Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

A tárcavezető hangsúlyozta, a rendelet egyrészt összhangba hozza egymással a nemrég módosított három igazságügyi törvény – a bírák és ügyészek jogállását szabályozó, az igazságszolgáltatás működéséről szóló, valamint a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) megszervezéséről és működéséről szóló jogszabály – bizonyos előírásait, másrészt beépíti ezekbe a Velencei Bizottság néhány ajánlását, illetve a CSM írásban benyújtott igényléseit.

A miniszter meggyőződését fejezte ki, hogy a sürgősségi rendeletbe foglalt módosítások az állampolgárok érdekeit szolgálják, segíteni fogják az igazságszolgáltatás megvalósulását.

Viorica Dăncilă miniszterelnök ma azt mondta, hogy tudorel Toader igazságügyi miniszter egyeztetett a rendeletbe foglalt előírásokról a Velencei Bizottság képviselőivel, illetve az Európai Bizottság első alelnökével, Frans Timmermansszal. A kormányfő szerint a sürgősségi rendelet úgy módosítja a Parlament által nemrég elfogadott három igazságügyi törvényt, hogy azok minél jobban alkalmazhatók legyenek a gyakorlatban, segítsék az igazságszolgáltatás folyamatát.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink