Súlyos vonatbaleset történt New Jerseyben

Belerohant egy elővárosi vasút szerelvénye a New Jersey szövetségi államban lévő Hoboken vasútállomásába a ma reggeli csúcsforgalomban, komoly károkat okozva az épület szerkezetében, értesülések szerint több mint 100-an megsérültek. A balesetnek halálos áldozatai is vannak.

A helyi idő szerint reggeli csúcsforgalomban egy vonat teljes sebességgel, lassítás nélkül belerohant a vasútállomás épületébe. Különböző hírforrások eltérő információkat közöltek a halálos áldozatok számáról, egyes televíziós csatornák egy, míg a Fox News televízió helyi csatornája három halottat említett. A vonaton hozzávetőleg 250 utas tartózkodott.

A tűzoltók és a mentők nagy erőkkel vonultak ki, több mint húsz mentőautó segít az áldozatok ellátásában, illetve kórházba szállításában.
A vasútállomás körüli utcákat a rendőrség lezárta, a vasúti forgalmat felfüggesztették, New Yorkba vízi járművekkel szállítják át az utasokat. A vasútállomás tetőszerkezete részben beomlott, és ráesett az első két vasúti szerelvényre. Az Országos Közlekedésbiztonsági Hivatal munkatársa szerint az első feltételezések alapján véletlen baleset és nem esetleges terrorcselekmény történt.

Egyelőre nem tudni, hogy a vonat miért nem lassított az állomáshoz közeledve. Néhány utas arról számolt be az újságíróknak hogy a vonat a szokottnál gyorsabban haladt. Ugyanezen a vasútállomáson 1985-ben történt hasonló baleset, amelynek harminc sérültje volt.

Forrás: MTI

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KULTÚRPRESSZÓ

Live Video

Partnereink