Spontán tüntetést tartottak a katolikus iskoláért

A római katolikus iskola ügyében tartott keddi tanácskozáson az iskola szülei azt az ígéretet kapták, hogy marosvásárhelyi polgármesteri hivatal iskolákért felelős igazgatósága érvényesnek tekinti a 2015-ben elfogadott, 33-as számú tanácsi határozatot, amely a város iskolahálózatába belefoglalta a római katolikus teológiai líceumot, az erről szóló átiratot pedig eljuttatják a tanfelügyelőséghez, amely ezt követően engedélyezi a felekezeti iskolába való beiratkozást.

A Maros megyei Tanfelügyelőség viszont olyan átiratokat kapott a marosvásárhelyi polgármesteri hivataltól, amelyet nem tud értelmezni – nyilatkozta Ioan Macarie főtanfelügyelő és Illés Ildikó főtanfelügyelőhelyettes. A tanfelügyelőség képviselői elmondták: az intézmény jogtanácsosának tanulmányoznia kell a kapott dokumentumokat, majd rövidesen összehívják a tanfelügyelőség vezetőtanácsát, amely döntést hoz arról, hogy engedélyt adnak-e a felekezeti iskolába való beiratkozásra.

Illés Ildikó főtanfelügyelőhelyettes nyilatkozott rádiónknak.

A továbbra is bizonytalan helyzet miatt a római katolikus iskola szülői közössége csütörtökön spontán tiltakozó tüntetést tartott a tanfelügyelőség udvarán.

Csíky Csengele, a szülők képviselője elmondta: lényegtelen, hogy milyen dokumentumokat küldött át a polgármesteri hivatal a tanfelügyelőségre, mert a törvény értelmében a tavalyi iskolahálózatról szóló tanácsi határozatot kell érvényesnek tekinteni:

A tiltakozó szülők ma Beadványt nyújtottak be a tanfelügyelőséghez. A beadvány tartalmáról Csíky Csengele nyilatkozott:

Erdei Edit-Zsuzsánna összeállítása.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink