Sok tehetség van körülöttünk, akik háttérbe szorulnak

A holland United by Music Alapítvány egy olyan ügynökséget működtet, amely fogyatékkal élő, de zenei tehetséggel megáldott zenészeket karol fel. A tegnap este Marosvásárhelyen tartott sajtótájékoztatón az alapítvány romániai fiókját mutatták be, amelyet Sepsiszentgyörgyön jegyeztek be 2018-ban.

Az alapítvány egyik alapító tagja Makkai Péter református lelkész, akinek a nevéhez számos szociális projekt kötődik, amelyek a fogyatékkal élők társadalmi befogadását és elfogadását szolgálják. A Sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztény Alapítvány fogyatékkal élőket foglalkoztató és integráló központja, az Írisz Ház már több éves kapcsolatban áll a United by Music hollandiai csapatával, akik eddig is számos projektben segítették a sepsiszentgyörgyi szervezetet, most pedig a United by Music Románia Alapítvány létrehozásában voltak partnerek.

Orosz Anna az alapítvány romániai fiókjának projektmenedzsere rádiónknak elmondta, hogy a romániai szervezetnek is ugyanazok a célkitűzései, mint, amit eddig Hollandiában elértek, hogy a United by Music mozgalom mindenhol ismertté váljon, hogy a fogyatékkal élő emberek is megmutathassák tehetségüket és egyenlő bánásmódban részesüljenek bárhol a világon.

Ennek érdekében a közeljövőben a következő eseményeik lesznek: Koncertszervezés a partnerszervezetek zenekarainak, a fogyatékkal élők meghívása a koncertekre. Romániában zenei tehetséggel megáldott, fogyatékkal élő fiatalok felkutatása, támogatása, számukra mentor biztosítása. Hogy rájuk találjanak, tehetségkutató versenyt szerveznek, a fogyatékkal élő, tehetséges fiatalok számára, amely 2018.11.01 – 2019.04.30 időszakban fog zajlani. A verseny több szakaszra oszlik, 2018 október 11. és 2018 november 30. között várják a jelentkezéseket.

A www.united-by-music.ro honlapról letölthető a versenyszabályzat, illetve a jelentkezési űrlap és egyéb szükséges dokumentumok. Bármilyen további kérdésre a 0741 177 575-ös telefonszámon válaszolnak. A jelentkezés beküldésének határideje november 30., amelyet emailben a unitedbymusicromania@gmail.com címre lehet elküldeni, vagy postán a következő címre: United by Music Románia, Sepsiszentgyörgy, Gyöngyvirág u., 5 szám, postai kód 520085, Kovászna megye.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink