Sikersztorikkal csábítják haza a külföldre vándorolt Sepsiszentgyörgyieket

Külföldön szakmai sikereket szerző majd hazatérő fiatalok példájával ösztönzi az elvándorolt sepsiszentgyörgyiek hazatérését az önkormányzat.

Nemrég indították el a www.sepsinet.ro honlapot, amelyen többek között azok példáját népszerűsítik akik Sepsiszentgyörgyről elszármaztak, de külföldi pályafutásuk után újra itthon próbálják kamatoztatni tapasztalatukat és éltbe ültetni ötleteiket. A „Sepsinet – a legjobb itthon” című kétnyelvű honlapon a sikertörténetek mellett olyan információkat is közölnek, amelyek hasznosak lehetnek azok számára, akik hazaköltözésüket fontolgatják, így tájékozódhatnak a sepsiszentgyörgyi önkormányzat „Gyere haza” programjáról, amely ingyen telket kínál fiatal családoknak, illetve a januártól bevezetett kedvezményrendszerről a nagycsaládosok számára, továbbá arról is, hogy miként egyszerűsítik az ügyintézést a háromszéki megyeszékhelyi városházán.

A sepsinet.ro honlapon elérhető a virtuális egyablakos rendszer folyamatosan frissülő adatbázisa, amely által rendszeresen ellátják hasznos információkkal a külföldről hazaköltözni vágyó vagy már hazaköltözött fiatalokat. Számukra ingyenes tájékoztatást is biztosítanak a hivatalos iratok ügyintézéséről és a Sepsiszentgyörgyön elérhető egészségügyi, oktatási, kulturális, valamint gazdasági szolgáltatásokról.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ÖSSZHANG

Live Video

Partnereink