Sikeresen zárult rádiónk adománygyűjtési akciója

Sikerként könyveli el a Marosvásárhelyi rádió a tegnap zárult Hajléktalanok karácsonya adománygyűjtési akciót.

Tegnap kollegáink a székelyudvarhelyi, gyergyószentmiklósi, csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi hajléktalanszállókhoz vitték el azokat a csomagokat, amelyeket hallgatóink a rádió székhelyére hoztak.

Kollégáink előbb a székelyudvarhelyi hajléktalan szállót keresték fel, ahol 11 személy él, itt Farkas Edit szociális gondozóval és a szálló néhány lakójával beszélgettek. Kiderült, hogy rádiónk felhívását nagyon sokan hallották, és az adományok, a csomagok folyamatosan érkeztek a szállóra, nemcsak Székelyudvarhelyről, hanem más városokból is. Még Brassóból és Tordáról is érkeztek küldemények. A Karácsonyra itt is készülnek, lesz ünnepi vacsora, töltöttkáposzta, és fát is díszítenek.

Sepsiszentgyörgyön a hajléktalan szállót a Máltai Szeretetszolgálat működteti már több mint 3 éve. Jelenleg a szállónak 35 lakója van, nagyobb a székelyudvarhelyinél, hiszen 60 férőhelyes. Az éjjeli menedéket egy volt szükséglakásokból álló tömbház két emeletén alakították ki, a szobák kicsik és szűkösek, reggel nyolckor a lakóknak el kell hagyniuk a szállást, de így is jó, hogy van hol lehajtaniuk a fejüket éjjel. A szerény körülmények ellenére a Karácsonyt itt is megünneplik. Kollégáink itt is átadták a lelkes hallgatók adományait, akárcsak a csíkszeredai és a gyergyószentmiklósi hajléktalanszállókon.

Ma a marosvásárhelyi éjjeli menedékhelyen meghúzódott gyerekek számára összegyűjtött ajándékokat szállítottuk ki a helyszínre. Ott 36 gyereket szeretnénk megörvendeztetni, karácsonyi ajándékokkal: édességgel, játékokkal és meleg ruhákkal.

Köszönjük, hogy támogatták adománygyűjtési kampányunkat!

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KULTÚRPRESSZÓ

Live Video

Partnereink