Showkeys – kulcsok a színházhoz

gaspi Március 9-14. között indítja útjára a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a Showkeys – fesztivált, amely a marosvásárhelyi állandó színjátszás 72. évében startol. A seregszemle célja a hagyományteremtés, az elmúlt időszak legjobb előadásait sorakoztatja fel, és mutatja meg nem csak a közönségnek, hanem a szakmának, a más városokból és külföldről érkező színházi kritikusoknak, újságíróknak.

Az időpont ismerős, a nézők ugyanis az elmúlt két évben már megszokták, hogy ilyenkor kerül sor egy olyan miniévadra, amikor egymás után láthatók előadások. Az esemény Radu Afrim: Részegek című produkciójának bemutatójával kezdődik. Minden előadást szakmai beszélgetés kísér, amely a nézők számára is nyitott, bárki részt vehet azon, és megkaphatja azokat a bizonyos kulcsokat, amelyekkel esetleg jobban értelmezheti a látott darabot. És persze találkozhat a csapat tagjaival, a színészekkel, a rendezővel.

keresztesA Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata az elmúlt években jelentős átalakuláson ment keresztül, változott az előadásokkal kapcsolatos szemléletmód, olyan produkciókat láthat a közönség, amelyek nem csak szórakoztatnak, hanem az esetek többségében el is gondolkodtatnak. Olyan irányvonalhoz csatlakozott a színház, amely bárhol a világban megállja a helyét. Az intézményt hat éve vezeti Gáspárik Attila igazgató és Keresztes Attila művészeti igazgató. Szuszámi Zsuzsa összeállítása.

Részletek a www.showkeys.ro oldalon.

Keresztes Attila, művészeti igazgató

Gáspárik Attila, színházigazgató

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ÉRTSÜNK SZÓT

Live Video

Partnereink