Sértett félként szerepelnek a perben a szülők és a diákok

Károsított felekké minősítette a korrupcióellenes ügyészség a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium 445 diákját és szüleiket abba a büntetőperbe, amelyet az iskola volt igazgatója és Maros megye korábbi főtanfelügyelője ellen indított az iskolaalapítás körüli rendellenességek miatt.

Tamási Zsolt volt iskolaigazgató és Stefan Someșan volt főtanfelügyelő ellen szeptember 21-én emelt vádat a az Országos Korrupcióellenes Ügyészség. A per első tárgyalását még nem tűzték ki, de a bíróságok portálján már megjelent az ügy kartotékja. Eszerint a katolikus gimnázium 445 diákja és szüleik sértett félként szerepelnek a perben, az Unirea Főgimnázium pedig polgári peres félként csatlakozott a perhez.

Csíky Csengele, a Civilek a Katolikus Iskoláért szülői csoport szóvivője az MTI-nek elmondta, a szülőknek az elmúlt napokban kézbesítették a bíróságról azt az átiratot, amelyben értesítik a perbeli minőségükről. Hozzátette: nem a szülők döntése volt, hogy részt vegyenek a perben, erről a korrupcióellenes ügyészség rendelkezett, a törvényszék pedig hivatalból ügyvédet jelölt ki minden gyermeknek, és a szülőknek az elkövetkező napokban kell találkozniuk az ügyvédeikkel. Hangsúlyozta Tamási Zsoltot, az iskola volt igazgatóját ugyanúgy az eljárás áldozatának tekintik, mint a gyermekeiket.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink