Sepsiszentgyörgyön ismét a jazzé a főszerep

Sepsiszentgyörgyön 12. alkalommal szervezik az országban egyedülálló és hiánypótló Jazz és Improvizációs Zenei Tábort, ahol egy hét alatt a legnagyobb magyarországi és hazai jazz-zenészektől tanulhatnak, mondta el híradónk érdeklődésére a szervező Lázár Prezsmer Endre.

A MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület vezetője szerint a Kónya Ádám Művelődési Házzal összefogásban szerveződő zenei táborban délelőttönként egyéni és kis csoportos oktatás zajlik, amikor a résztvevők jazzelméletet és jazztörténetet tanulnak. Délutánonként az alkalmi zenekarok gyakorolnak, esténként pedig a Tein Teaházban a táborozók örömzenével szórakoztatják a sepsiszentgyörgyieket.

A tábor végén a Székely Nemzeti Múzeum kertjében a tanárok zenekara, illetve a tábor résztvevői tartanak záró koncertet. Lázár-Prezsmer Endre rámutatott, hogy a sepsiszentgyörgyi tábor azért tekinthető hiánypótlónak, mivel a hazai zeneoktatás főként a klasszikus zenére koncentrál, így a zenészeknek nincs lehetőségük jazz-zenét tanulni. A szervező rámutatott, hogy beérett az elmúlt évek táborainak gyümölcse, hiszen ennek hatására legalább tíz fiatal kapott kedvet és folytatja tanulmányait budapesti zenekonzervatórium vagy zenei iskola jazz tanszakán. A július 14. és 21. között zajló jazztáborba az endrelazar@yahoo.com e-mail-címen tájékozódhatnak és jelentkezhetnek.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink