Sepsiszentgyörgyön folytatódott az államfő látogatása

Decentralizációról, régióátszervezésről, autonómiáról és klaszterekről tanácskozott Háromszéken Klaus Iohannis államfő a székelyföldi megyék tanácselnökeivel és magyar többségű városok polgármestereivel.

20170718_KovacsZsolt_Klaus Johannis   es Tamas Sandor a megyehaza elott2 (1)Az államfő kedden délután érkezett Sepsiszentgyörgyre, amelynek főterén több tucatnyian fogadták tapssal, egy férfi pedig székely zászlóval kezében várta az államfőt. Klaus Iohannis és a három székely megye tanácselnökei, Tamás Sándor, Borboly Csaba és Péter Ferenc és a magyar többségű városok polgármesterei és Porcsalmi Bálint az RMDSZ ügyvezető elnöke a háromszéki megyeházán közel kétórás tárgyalást folytattak. Távozáskor Klaus Iohannis szűkszavúan annyit nyilatkozott: azt üzenem a románoknak és magyaroknak, hogy működjünk együtt, mert ez az egyetlen megoldás mindannyiunk számára.

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester szerint őszinte és konstruktív párbeszédet folytattak az államfővel.

20170718_KovacsZsolt_RadulyRobert   es AntalArpadCsíkszereda polgármestere, Ráduly Róbert az államfővel való találkozót követően hangsúlyozta: “nincs az rendben, hogy az erdélyi magyar közösségre 1920 óta nemzetbiztonsági kockázatként tekintenek Romániában. Változtatni kell az erőszakszervezetek által fenntartott gondolkodáson.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink