Sepsiszentgyörgy környékén is gondot jelent az építkezési hulladék

Törvénytelenül szabadulnak meg az építkezési hulladékoktól egyes vállalkozások. Egyesek utak, patakok mentén halmozzák fel az építkezésből származó hulladékokat.

Sepsiszentgyörgyön a csendőrkaszárnya mögött, Árkoson a falu határában találtunk szemétkupacokat. A Tega köztisztasági vállalat tapasztalata szerint a kis cégek általában fizetnek az építkezésből származó hulladék elszállításáért, de a nagyobb munkálatok után összegyűlő törmelék már fejtörést okoz. Máthé László a Tega igazgatója híradónknak elmondta: naponta 4-5 alkalommal igénylik a szolgáltatásukat, két autó szállítja az építkezési hulladékot. A háromszéki falvakról viszont nincs igénylés, még az önkormányzatok sem kérik az építkezési hulladék elszállítását. A köztisztasági vállalat négy köbméter törmeléket 95 lejért, hét köbmétert 165 lejért szállít el, de egy köbméteres zsákjaik is vannak, ezt 50 lejért viszik el.építkezési törmelék szemét

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat három évvel ezelőtt a csendőrlaktanya mögött kijelölt egy területet, ahová az útépítéskor felszabaduló törmeléket hordhatták a kivitelezők. Gondot jelentett, hogy más építkezési hulladékot is odaszállítottak. Ez a terület feltelt, elegyengették, és új lerakót jelöltek ki. Az építő cégek viszont továbbra is a régi területre ürítik a hulladékot. Czimbalmos-Kozma Csaba városmenedzser szerint nem lehet folyamatosan rendőrökkel őriztetni a területet. Valószínű az önkormányzat költségén kell áthordassa a törmeléket a hivatalos lerakóba.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink