Sepsiszentgyörgy forgalmi rendjének megváltoztatását kérik

Sepsiszentgyörgy forgalmi rendjének megváltoztatása érdekében gyűjt aláírásokat egy civil csoport.

A polgárok elégedetlenek a főtér kialakítása után életbe lépett forgalmi rend változtatásokkal, sérelmezik, hogy a reggeli és délutáni órákban dugók alakulnak ki és azt, hogy kerülőt kell tenni ahhoz, hogy a városközpont egyik részéből eljussanak a másikba, ezért kérik az Erzsébet park fölötti Gábor Áron utca kétirányúsítását.

Antal Árpád polgármester csütörtöki sajtótájékoztatón kifejtette: az önkormányzat az infrastruktúra kialakításával tudja befolyásolni a közlekedési szokásokat, így ha négysávos utakat építenek, akkor azokon autók ezrei haladnak át, ha viszont gyalogos övezetet alakítanak ki, akkor a lakosság gyalog, vagy biciklivel közlekedik. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat pedig a gyaloglást, biciklizést szeretné ösztönözni.

A polgármester szerint a jelenlegi forgalmi rendet közlekedési szakemberek, tanulmányok alapján alakították ki. Hozzátette, akkor fogják újraelemezni a forgalmi rend újabb átalakítását, amikor ismét átadják a jármű forgalomnak a felújítás alatt lévő Gyöngyvirág és Kós Károly utcákat, mivel azok jelentősen befolyásolják a közlekedést.

Forrás: MVR/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink