Romániai fuvarozók tiltakoztak tegnap Brüsszelben

Romániai fuvarozók tiltakoztak tegnap Brüsszelben az Európai Parlament épülete előtt, a nemzetközi fuvarozásra vonatkozó új európai jogszabály-tervezet ellen.

Amennyiben az EP elfogadja az új jogszabályt, a kelet-európai fuvarozók elveszíthetik versenyelőnyüket, sőt, ki is szorulhatnak az európai fuvarozási piacról. Sógor Csaba EP-képviselő szerint meg kell akadályozni a visszaéléseket, illetve a közös piac feldarabolását – erről a képviselő több módosító indítványt is benyújtott az eredeti törvénytervezethez. Az Európai Bizottság tervezete szerint egyrészt arra köteleznék a nemzetközi fuvarozási cégeket, hogy minden egyes országban, amelyen áthaladnak, a helyileg meghatározott bérezést biztosítsák a kamion-, illetve buszsofőröknek.

Az erdélyi képviselő szerint az egyenlő bérezésre vonatkozó szabályozás elsősorban a nyugati piaci szereplőket hozná helyzetbe. A tüntetőkkel találkozott Sógor Csaba európai parlamenti képviselő is. A tiltakozóknak elmondta, bár a viták régóta folynak, a téma fontossága csak most kezd tudatosulni Romániában. Sógor Csaba szerint túl gyakran történik meg, hogy a kelet-közép-európaiak csak passzív szemlélőként követik az Európában zajló politikai folyamatokat és nem sikerül összefogni közös érdekeik védelméért.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

NAPRAKÉSZ

Live Video

Partnereink