Romániában is hivatalos ünnep lehet március 15.

A felsőház közigazgatási és emberjogi bizottsága közös jelentést fogadott el hétfőn, amely módosításokkal kedvezően véleményezi azt a törvénytervezetet, amely március 15-ét hivatalos ünneppé nyilvánítja a romániai magyarok számára.

Azokban a településekben, ahol a magyar közösség tagjai élnek, a helyi és megyei hatóságok művészeti-kulturális eseményeket szervezhetnek március 15-e alkalmából. A szükséges kiadások fedezhetők a helyi, vagy megyei hatóságok, illetve más közintézmények költségvetéséből. A munkáltatók, az alkalmazottak kérésére szabadnapot adhatnak a munkavállalóknak azért, hogy részt vegyenek ezeken az ünnepségeken – írja az RMDSZ-es képviselők egy csoportjának kezdeményezésében, amelyet módosításokkal jóváhagyott a bizottság.

A jogszabálytervezet ugyanakkor előírja, hogy a közszolgálati médiumok külön műsorokban számolhatnak be az illető eseményekről. A jelentést szavazattöbbséggel hagyta jóvá a bizottság. A törvénytervezetet és a két bizottság közös jelentését első házként a szenátus tárgyalja.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink