Romániába látogatott Franciaország külügyminisztere

Franciaország külügyminiszterét, Jean-Yves Le Driant fogadta ma Klaus Iohannis.

Az államfő rámutatott, Románia nagy figyelmet szentel a schengeni-övezethez való csatlakozásnak és reményét fejezte ki, hogy Franciaország támogatni fogja ezt a törekvést. Az államelnök kifejtette: a kétoldalú kapcsolatok rendkívül jók, és az idei esztendő ezen kapcsolat tekintetében több szempontból is nagy jelentőséggel bír: 10 éve írták alá ugyanis a két ország közötti stratégiai partnerséget, Románia pedig az egyesülés centenáriumát ünnepli, amelyhez Franciaország is jelentősen hozzájárult. Klaus Iohannis elmondta, Románia szeretné, ha minél szorosabban együttműködhetnének Franciaországgal az Európai Unió Tanácsának elnöksége alatt.

A kormányfővel is találkozott a külügyminiszter

Viorica Dăncilă kormányfő a schengeni övezethez, illetve a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez való csatlakozásról tárgyalt Bukarestben Jean-Yves Le Driannal, Franciaország külügyminiszterével – tájékoztatat a kormány közleménye.

Az idézett dokumentum szerint a miniszterelnök nagyra értékelte a két ország közötti különleges kapcsolatot, és nagyon jónak minősítette az évi nyolcmilliárd eurós kereskedelmi forgalmat.

Teodor Meleşcanuval közös sajtótájékoztatót tartott Jean-Yves Le Drian

Románia számíthat Franciaország támogatására, hogy sikeres legyen az Európai Unió Tanácsának soros elnöksége, nyilatkozta Bukarestben Franciaország külügyminisztere, Jean-Yves Le Drian a hivatali kollégájával, Teodor Meleşcanuval tartott közös sajtótájékoztatón.

Románia külügyminisztere a beszélgetés során megemlítette a két ország közötti stratégiai szerződést és az ebben foglalt lépéseket. Teodor Meleşcanu azt nyilatkozta, hogy az év végéig felfrissíthetik a két ország közötti megállapodást, ugyanakkor a schengeni övezethez való csatlakozásról is tárgyaltak. Le Drian beszédében kihangsúlyozta, hogy a román-francia kapcsolatok erősek és “Franciaország az autóipari és a repülőgépipari nagyvállalatoknak köszönhetően jelentős mértékben jelen van a román gazdaságban “.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink