Román-magyar darabbal készül december 1-re az Andrei Mureșanu Színház

Kapcsolódási pontokat, párbeszéd lehetőségét keresi a románok és magyarok között a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház december 1-re beütemezett bemutatója.

A „Nem éppen 1918” című előadás Székely Csaba drámaíró és Cristian Ban rendező alkotása, amint arról beszámoltunk már az előkészületek alatt kiütötte a biztosítékot a magyarellenes feljelentő Dan Tănasa blogernél, aki a téma megközelítése, a magyar drámaíró, és a plakáton levő magyar zászló miatt hevesen támadta a társulatot. A színház közleményben felidézi, hogy eddig is próbálták humorral kezelni a román-magyar együttélés különböző vetületeit, és bíznak benne, hogy ez alkalommal is megfelelő eszközhöz nyúlnak, hogy az etnikai szempontból vegyes közönségüknek érvényes előadást nyújtsanak, úgy irányítsák a figyelmet a centenáriumra, hogy kapcsolódási pontokat, párbeszédet eredményezzen.

A színpadon sorban megjelennek románok, magyarok, politikusok, manipuláltak, képmutatóak, emberek, akik el szeretnének menni vagy emberek akik hisznek abban, hogy jobb is lehet. Mindezekkel együtt azt tartotják szem előtt, hogy a közönség mosolyogva távozzon az előadásról”- fogalmaz Ana Maria Pop a teátrum igazgatója. Az előadás bemutatójára szombaton és vasárnap 19.00 órától az Andrei Mureșanu Színház – Művész termében kerül sor.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ÉRTSÜNK SZÓT

Live Video

Partnereink