Robbanás történt egy manchesteri koncerten

A legfrissebb információk szerint Anglia egyik legnagyobb, csaknem félmilliós városában, Manchesterben elkövetett terrorcselekménynek legalább 19 halottja és 60 sérültje van. A vizsgálatok alapján szöges bomba robbant a Manchester Arena jegypénztárai környékén. Az áldozatok többsége fiatal lány. A brit kormány riasztotta az úgynevezett Cobra Bizottságot – jelentette be Theresa May.

A hírt Manchester rendőrfőkapitánya ma hajnalban hivatalosan megerősítette. Ian Hopkins közölte: a sérülteket hat manchesteri kórházban kezelik. Állapotukról nem mondott részleteket. Azt hozzátette, hogy a rendőrség jelenleg – amíg ettől eltérő információja nincs – terrorcselekményként kezeli a történteket.

Theresa May brit miniszterelnök ma hajnalban bejelentette, hogy a kormányzó Konzervatív Párt felfüggesztette választási kampányát. Nagy-Britanniában június 8-án előrehozott parlamenti választásokat tartanak. A miniszterelnök közölte azt is, hogy elnökletével ma délelőtt értekezletet tart a brit kormány rendkívüli helyzetek esetén összeülő szakértői testülete, a COBRA.

A merénylet Ariana Grande amerikai énekesnő teltházas koncertjének végén történt, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena bejárati csarnokában, a jegypénztárak közelében. A koncertről távozó tömegben a robbanás után pánik tört ki. A rendezvényen nagyon sok fiatal, köztük gyerekek is voltak. Ez a legsúlyosabb terrorcselekmény Nagy-Britanniában azóta, hogy 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő pokolgépeket robbantott három londoni metrószerelvényen és egy városi buszon, 52 embert megölve és több mint hétszázat súlyosan megsebesítve. Nagy-Britanniában jelenleg a második legmagasabb terrorkészültségi fokozat van érvényben, amely a hivatalos meghatározás alapján súlyos terrorfenyegetettséget jelent.

Romániai áldozatról egyelőre nem tudni, a valószínűleg öngyilkos merénylet elkövetését még nem vállalta magára egy terrorszervezet sem.

Forrás: MTI/hirado.hu
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink