Rendkívüli közgyűlést tartott a vidékfejlesztési egyesület

Hargita Megye Tanácsának elnöke Borboly Csaba a megye tanács vidékfejlesztési egyesületének tegnapi rendkívüli közgyűlésén úgy nyilatkozott szükség van az egyesület tevékenységének bővítésére, igényfelmérésre a különböző ágazatokban, hiszen érdemes térségi szinten keresni a megoldásokat.

Az ülésen elsősorban a költségvetés módosítása, a Hargita megyei tejbegyűjtő központokat felmérő célszerűségi tanulmány, valamint az új tagok felvételére vonatkozó főbb napirendi pontok kerültek terítékre. A megyeelnök szerint szem előtt kell tartani a kistermelőket, akik a specifikus szaktudás, megfelelő anyagi háttér, marketing vagy egyéb ismeretek nélkül nehezen tudnak boldogulni. Hozzátette: Nagyobb hangsúlyt kell fektetni e téren a szakoktatásra, hiszen a megye egyik erőssége lehet a mezőgazdaság, éppen ezért kell kiépíteni a tangazdaságokat is Gyimesközéplokon, Dánfalván és Keresztúron, ahol a magyar kormány jelentős támogatást nyújt.

A közgyűlés egyöntetűen fogadta el azt a költségvetés-módosításra vonatkozó javaslatot, amely szerint a szakmai egyesületek, valamint a gyümölcs- és zöldségtermesztő, illetve -feldolgozó egyesületek számára meghirdetett vissza nem térítendő támogatási alapból megmaradt összegeket átirányítsák a szarvasmarha-, kecske- és juhtenyésztő egyesületek számára meghirdetett pályázatra.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink