Rég volt ekkora tüntetés az országban

Ismét tüntetők tízezrei vonultak utcára tegnap este Bukarestben és Románia más nagyvárosaiban azt követően, hogy a kedd esti kormányellenes tüntetésre hivatkozva Victor Ponta miniszterelnök tegnap bejelentette lemondását.

Fotó: www.gandul.info

Fotó: www.gandul.info

A demonstrálók a parlament feloszlatását, a korrupt döntéshozók megbüntetését és a “kompromittálódott politikustársadalom” távozását követelték, világossá téve, nem azért mondatták le a szociáldemokrata Victor Pontát, hogy a jobbközép ellenzéket segítsék hatalomra. “Huszonhat éve felváltva loptok”, “Románia sírásói”, “Takarodjatok mindnyájan” feliratokat emelt a magasba a tömeg. A spontán demonstrációnak nem voltak vezetői, szónokai vagy megfogalmazott politikai programja. Médiabecslések szerint Bukarestben mintegy 35 ezren, a többi nagyvárosban együttvéve körülbelül ugyanennyien vonultak utcára változást követelve. Tiltakozó felvonulások voltak a többi között Kolozsváron, Nagyszebenben, Temesváron és Brassóban.

Marosvásárhely is csatlakozott a kezdeményezéshez. A hatóságok becslései szerint hozzávetőlegesen 400 személy gyűlt össze a virágóránál, ahol egyperces néma csenddel emlékeztek a Colectiv klubban történt tragédia áldozataira, és gyertyákat gyújtottak az emlékükre. A virágórától a megyeháza előtti térre vonultak a tüntetők.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

NAPRAKÉSZ

Live Video

Partnereink