Putyin szerint a nyugati katonai akció ártott a békének

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint káoszhoz fog vezetni a nemzetközi kapcsolatokban, ha a Nyugat további támadásokat intéz Szíria ellen.

Az orosz elnök a Haszan Róháni iráni elnökkel tegnap folytatott telefonbeszélgetést erről, miután az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország szombaton célzott csapásokat mért szíriai katonai létesítményekre az április 7-i kelet-gútai vegyifegyver-támadás miatt. A Kreml közlése szerint az iráni és az orosz elnök egyetértett abban, hogy a nyugati katonai akció ártott a hét éve húzódó, többoldalú szíriai konfliktus politikai rendezési esélyeinek.

Az orosz külügyminiszter-helyettes úgy nyilatkozott Moszkva mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy javítsa a Nyugathoz fűződő viszonyát. Mint fogalmazott minden lehetőséget ki fognak használni annak érdekében, hogy kimozdítsák a helyzetet a jelenlegi rendkívül veszélyes politikai mélypontról.

Damaszkuszban a szíriai külügyminiszter-helyettes háromórás megbeszélést folytatott a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet ellenőreivel orosz tisztségviselők jelenlétében. A szervezet szakértői szombaton érkeztek Damaszkuszba, és a dúmai vegyifegyver-támadás helyszínére készülnek, hogy vizsgálatokat folytassanak.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink