Potozky László – Éles | Tizenhatodik rész

Potozky László Éles, a hangoskönyv Bányai Kelemen Barna előadásában.

“Huszonegyedik születésnapomra úgy döntöttem, meglepem magam egy igazi munkáslánnyal. Nem mintha rászorultam volna, hogy fizessek a szexért, másodéves voltam a pszichológián, a hetvenfős évfolyamon csak öt fiú volt rajtam kívül, és egyikük se jelentett különösebb konkurenciát számomra. De hiába voltam jóban néhány könnyűvérűbb kolleginával, jó ideje hiányoltam azt az igazi mocskosságot, amit egy szokványos kufirc, lehetett bármilyen futó és gépies, képtelen volt megadni nekem.”

A Marosvásárhelyi Rádió bemutatja Potozky László Éles című regényének hangoskönyv változatát Bányai Kelemen Barna színművész előadásában.

Potozky László 2016-ban Békés Pál-díjat kapott ezért a regényéért. A Magvető kiadónál, 2015-ben megjelent Élesről, körülbelül 40 irodalmi recenzió jelent meg, illetve számos rádió és tévé interjú készült az íróval. A regény életérzéséről, generációs vonzatairól számos író-olvasó találkozón beszélgettek. A regényhez Tompa Andrea  írt fülszöveget: „Legjobb fájdalomcsillapító a fájdalom.” Fiatal férfiről talán még soha nem írták le így a lebomlás stációit. Olyan, egyetemi fedőéletet élő fiú belülről elmesélt története ez, aki csak saját fájdalmába képes kapaszkodni, tigriscsíkjaiba, amiket a combjára karcol körömollóval. Mellette ott egy szintén egyetemista lány, aki jó ideig prostitúcióból élt. Egy egész nemzedék karmolja itt önmagát.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az erős és megrázó témákat leíró tartalom miatt a hangoskönyvet kizárólag felnőtt hallgatóknak ajánljuk. Kérjük, vegyék komolyan a kiskorúak jogaira és védelmére vonatkozó figyelmeztetést, köszönjük szépen!

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink