Petíció indult a marosvásárhelyi reptér megmentéséért

Több mint 1500 aláírást tartalmazó petíciót adott le a Maros Megyei Tanácsnak a Mentsük meg a Transylvania Repülőteret csoport.

A Maros Megyei Tanács képviseletében Paul Cosma jegyző és Kozma Mónika, a megyeelnök tanácsadója fogadta a civilek képviselőjét, Ferencz Zsombort, aki a találkozón átnyújtotta a petíciót és összegezte a csoporttagoknak a marosvásárhelyi repülőtérrel kapcsolatos kérdéseit és javaslatait – számolt be az önkormányzat sajtóirodája.

A közösségi oldalon létrejött csoport tagjai elsősorban azt kifogásolják, hogy a kormány az elmúlt években jelentős összegekkel támogatta több erdélyi repülőtér infrastrukturális fejlesztését, a marosvásárhelyi repteret pedig hátrányos megkülönböztetésben részesítette. Azt kérik, hogy a kormány szüntesse meg az eddigi diszkriminatív magatartást és támogassa a marosvásárhelyi repülőteret. A petíciót eddig mintegy 1500-an írták alá. A kezdeményezés támogatóinak többsége marosvásárhelyi lakos, de az aláírók között vannak segesvári, szászrégeni, ludasi, székelyudvarhelyi, gyergyószentmiklósi lakosok, illetve külföldön élők is.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Sztereotipp

Live Video

Partnereink