Pénz az égből a Tamási Áron Színházban

A Pénz az égből című darabbal zárta az évet a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata. A szilveszteri produkciót Zakariás Zalán rendezte. A bohózat az álmokról szól, az új élet reményéről, valamint arról, hogy miként viszonyulnak a szereplők a soha vissza nem térő lehetőségekhez.

Mr. Perkings egy szürke londoni átlagember feleségével éli hétköznapi életét, mikor egy nap – pont a születésnapján – ritka ajándék hull az ölébe: a metrón hazafele utazva táskája észrevétlenül helyet cserél egy másik utas ugyanolyan táskájával. A malőrre csak otthon derül fény – Mr. Perkins hatalmas örömére: a táska ugyanis pénzzel van teli. Annyi pénzzel, amennyivel a főhős könnyedén feladhatná mindennapi szürke életét, és élete végéig gondtalan élhetne. És itt kezdődik a bonyodalom: rendőrök jönnek mennek, a feleség idegei egyre inkább romokban – vajon megmarad e a pénzzel teli táska, vagy sikerül visszaszerezni eredeti tulajdonosának? És a sok bonyodalom között vajon meg tudnak e maradni annak az embernek, aki valaha voltak?

penz__az__egbol__plakatTöbbek között erre a kérdésre is feszegeti a választ a Pénz az égből című darabjában a brit vígjátékszerző mogul Ray Cooney, akinek nevéhez olyan sikerdarabok is fűződnek, mint a Miniszter félrelép, a ne most drágám vagy a Páratlan páros. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron színházban szilveszter estéjén romániai ősbemutatót tartottak, a pénz az égbőlt ugyanis – hiába készült már belőle nagysikerű hollywoody vígjáték is – az országban még nem játszották sehol. Egészen mostanáig.

Zakariás Zalánt nehéz volt elcsípni két nappal a bemutató előtt, de végül a nézőtéren sikerült rábírni egy gyors interjúra. Nem volt könnyű helyzetben, mivel a szereplőgárda három tagja is szerepet cserélt a főpróbahéten.

Várkonyi Eszter összeállítása a Kultúrpresszóban hangzott el:

A Pénz az égből előadást legközelebb január 19-én, csütörtökön este 7 órától játsszák. Jegyeket a Kulturális Szervezőirodában, valamint a biletmaster.ro weboldalon vásárolhatnak.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink