Papírforma győzelem sífutásban

Nem történt meglepetés férfi sífutásban a klasszikus sprinten a phjongcshangi téli olimpián.

A norvég Johannes Klaebo egész idényben mutatott jó formáját Dél-Koreában is bizonyította és olimpiai bajnok lett. Második helyre az olasz Federico Pellegrino csúszott be, aki mindössze két századmásodperccel volt gyorsabb, mint az olimpiai színek alatt versenyző orosz Alexander Bolshunov. 28124424_10211445633436596_1728695192_oA román Alin Cioancă remekül versenyzett és a 48. helyen ért célba, verseny után Szép Zoltán kérdezte:

Konya

A magyar Kónya Ádám elégedett volt a teljesítményével és élete első olimpiáján a 68. helyen fejezte be a klasszikus sprintet:

A nők hasonló versenyében bemutatkozott az olimpián a gyergyószentmiklósi Lőrincz Tímea is, akinek nem ez a kedvenc száma. A Romániát képviselő sportoló a 61. helyen zárt és elmondta, hogy:

“Nagyon nehéz volt a pálya, a második felében be is zsibbadt, a hangulat viszont remek volt! A sportolók a rajtnál egymásnak kívántak sok sikert. A következő próba a 10 km szabadstílus lesz, amelyben elsősorban problémamentesen szeretnék futni és minél előrébb végezni a mezőnyben.” 

Az aranyérmet a svéd Stina Nilsson szerezte meg, nagy fölénnyel a norvég Maiken Falla és az oilimpiai színek alatt futó orosz Yulia Belorukova előtt.

A phjongcshangi Téli Olimpiai Játékok tudósításainak, valamint a Marosvásárhelyi Rádió sportműsorainak és sporthíradóinak fő támogatója a Tusnád Ásványvíz – “vulkáni tisztaság!”. 

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

HíRNEGYEDÓRA

Live Video

Partnereink