Ötvös József kapta idén a Bernády díjat

Ötvös József, a marosvásárhelyi Vártemplom nyugalmazott lelkésze kapta idén a Bernádyi díjat.

Ötvös József nyugalmazott református lelkész, Pókában született, a Bolyai Farkas középiskolában érettségizett, majd a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetben szentelték pappá. 41 év szolgálat után a Várteplom lelkészeként ment nyugdíjba. Munkásságát a vegyes lakosságú Görgényszentimrén kezdte, aztán a Marosvásárhely melletti Jedden és a hozzá tartozó falvakban folytatta, szolgált Marosvásárhelyen a cserealji gyülekezetben, végül a marosvásárhelyi Vártemplom papjaként vonult nyugdíjba. Vezetői tisztségeket töltött be az Erdélyi Református egyházkerületben, hangját hallgatóink is jól ismerhetik a rádiós istentiszteletekből.

Az október 23-án kezdődött és 5 napig tartó rendezvénysorozat jelentőségét az alapítvány elnöke, Borbély László foglalata össze .

A Bernády díjat olyan marosvásárhelyi személyiségeknek ítélik oda, akik sokat tettek a városért, annak közösségéért és hírnevéért. Az egykori városépítő polgármesterről elnevezett emlékplakettet Gyarmathy János szobrászművész készítette. A 21. alkalommal megszervezet Bernády napok záróeseményére tegnap este került sor a marosvásárhelyi Kultúrpalotában.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink