Öt rendőrt agyonlőttek Dallasban

Frissítve

Ötre emelkedett a dallasi orvlövészek rendőráldozatainak száma, miután az este meglőtt rendőrök egyikének életét nem sikerült megmenteni – jelentette be David Brown rendőrfőnök.

David Brown ezúttal közölte azt is, hogy az amerikai rendőri erőszak elleni tüntetés alatt elkövetett támadásokat vélhetően egyeztették, valamennyi áldozatot ugyanis hátulról lőtték meg. Rendőrségi bejelentés szerint ugyanakkor meghalt az a dallasi orvlövész, aki a rendőrök elleni támadást követően elbarikádozta magát egy parkolóház garázsában. Halálának körülményeiről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy lövések okozták.


Orvlövészek négy rendőrt agyonlőttek, hetet megsebesítettek az egyesült államokbeli Dallasban. A lövöldözés a rendőri túlkapások ellen tartott és békésnek indult tüntetésen történt.

A legfrissebb hírek szerint két elkövetőt letartóztattak, de eggyel a rendőrség még tárgyalásokat folytat, amelyeket időnként fegyverropogás szakít meg. A dallasi rendőrfőnök, David Brown jelentette be a hírt, hogy letartóztatták a két orvlövészt, de mindjárt hozzátette, hogy egy nőt is őrizetbe vettek, és további gyanúsítottjai is vannak a lövöldözésnek. Egyikük azt állította, hogy robbanószerkezeteket is elhelyeztek, “a városban mindenütt”.

Tegnap este egyébként más amerikai nagyvárosokban is tüntetés volt a rendőri erőszak és a hatósági túlkapások ellen. Utcára vonultak a többi között Chicagóban, New Yorkban és Washingtonban is.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KŐBE ZÁRT MÚLTUNK
RÁDIÓS RÉTES

Live Video

Partnereink