Öt éves lett a Kotta!

Öt évvel ezelőtt egy jó ötletnek tűnt, egy olyan projektnek, amely megismerteti, népszerűsíti az erdélyi zenekarokat, mára úgy érezzük sokkal többet jelent a Kotta, mint egy hónapban egyszer megjelenő műsor. Nemcsak hiány pótló, hanem az évek során megerősítette létjogosultságát, hiszen közel 5o erdélyi, vagy erdélyi vonatkozású zenekar lépett fel a Marosvásárhelyi Rádió stúdiótermében.

A számok mellett a visszajelzések is mérvadók: a zenekarok elégedettek, a hangfelvételek minősége egyre jobb, a közönség örül a sokszínűségnek, és mindenki megtalálja azt a stílust, amely számára kedves. Ezért is szoktuk mondani, hogy mindig várjuk a fiatal zenekarok jelentkezését, műfaji megkötöttségek nélkül. Így volt nálunk már dzsessz, blues, sok-sok alternatív zenét képviselő zenekar, de volt népdal feldolgozásokat játszó csapat, és egy kis pszichedelikus punk is, mégpedig a legjavából.

DSC_8856Mondanunk sem kell, hogy nem hiába ünnepeltük a Kotta 5 éves szülinapját egy visszatérő, közkedvelt csapattal, mégpedig a csíkszeredai The Nobody Elses-el. Makai Edina, Fodor Dávid és Marschal Rolandból álló trió nagyszerűen hozza zenéjén keresztül a punk, grunge hangzást, megfűszerezve egy kis sajátos Nobody Elses vonallal. A régi és ismert dalok mellett a csapat legújabb, készülő lemezéről is hozott néhány dalt, reméljük hamarosan az éterben is meg lehet majd hallgatni ezeket.

Addig is marad egy szülinapi felvétel, amely visszanézhető:

Köszönjük az Erdélyi Magyar Televíziós kollégáknak, hogy velünk ünnepeltek:

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink