Ösztöndíjat kapnak a jól teljesítő marosvásárhelyi diákok

Ösztöndíjban részesülnek az RMDSZ kezdeményezésére a 8,50-nél nagyobb félévi tanulmányi átlaggal rendelkező marosvásárhelyi diákok.

A szövetség városi szervezetének ügyvezető elnöke, Kali István mai sajtótájékoztatóján elmondta: az RMDSz-es helyi tanácsosok kezdeményezésére az említett tanulók a 2016-2017-es tanévre fejenként havi 50 lejes ösztöndíjban részesültek, ez a 2017-2018-as tanévben hasonlóképpen fog történni.

Az ösztöndíj alapját egy 2011-es tanügyminisztériumi rendelet képezi, amely megengedi az önkormányzatoknak, hogy bizonyos diákoknak ösztöndíjat adjanak. Az RMDSz tavaly nyújtott be határozatot a helyi tanácshoz, melyben az intézkedés alkalmazását javasolta. Ennek nyomán összesen 564 ezer 800 lejt utaltak az iskoláknak erre a célra.

Tavaly 4.750 diák kapott ösztöndíjat az első, illetve 6.546 tanuló a második félévben. A szövetség tanácsosai javasolni fogják, hogy a mostani tanévben megtartsák az intézkedést, és újabb, teljesítményalapú juttatás odaítélésével egészítsék ki a kedvezményt. Kali István nyilatkozott rádiónknak:

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink