Összeomlások és felállások, házibulik, szerelmi és családi kapcsolatok

AZ ABLAK – a pécsi Bóbita Bábszínház interaktív ifjúsági előadása 14 éven felülieknek (8. osztálytól) az Ariel Ifjúsági Színházban.

Miként képes az ember felállni egy-egy kudarcból? Miként lehet továbbindulni egy-egy hibás döntés után? Mi történik ha a valóság egészen más, mint ahogy elképzeltük – vagy ahogy elképzelték nekünk?

Mindezek a témák hat fiatalember sors-töredékeinek felvillantásán keresztül öltenek alakot: jelenetek a középiskolából, a ballagásról, házibulikról, egyetemről; szerelmi és családi kapcsolatok pillanatfelvételei, kétségek, összeomlások, felállások…

Az előadás végén a fiatalok színházi nevelési foglalkozáson vehetnek részt, ahol saját tapasztalataikra és fantáziájukra hagyatkozva alakíthatják a játék menetét. A foglalkozást az előadás drámapedagógiai képzettséggel illetve tapasztalattal rendelkező színészei vezetik.

AZ_ABLAK_1,,A másfél órás foglalkozás arról szól, hogy 18-19 éves korunkra egy csomó félelemmel vagyunk megterhelve és nagyon sokszor ezek a félelmek határozzák meg a lépéseinket. A foglalkozás arról szól, hogy egyrészt ezek a félelmek természetes dolgok, nem kell túlkezelni őket, nem kell tőle görcsössé válni, összeroppanni. Ezzel játszunk és dolgozunk közösen.

(…) Olyan visszajelzéseket kaptunk, hogy másnap a gyerekeknek őszinteségi rohama volt, nem lehetett órát tartani, mert arról akartak beszélgetni, hogy mi lesz velük, merre tovább, mi az élet, hogyan kell kapaszkodni, és mi az, ami igazán lényeges.”

Az ablak plakat KICSIA bogyósgyümölcskertész fia című műve alapján a szövegkönyvet írta: Háy János.

Dramaturg: Tóth Zoltán Zene: Komlóczi Zoltán, Czéh Dániel, Kalocsányi Gábor Tervezte: Schneider Jankó

Rendezte: Tóth Zoltán,  Játsszák: Vadon Judit, Czéh Dániel, Kalocsányi Gábor, Papp Melinda, Tölgyfa Gergely m.v., Komlóczi Zoltán m.v.

A diák-, szakmai- és nyugdíjasjegy ára 7 lej, csoportok esetén a kísérő pedagógusoknak ingyenes.  A felnőttjegy ára 14 lej. Információk, jegyfoglalás: 0747 942181 (sms-ben is), rablopandur@yahoo.com.

A Pécsi Bóbita Bábszínház igazgatója, Sramó Gábor  a KULTÚRPRESSZÓban Kányádi Orsolya és Kiss Dénes szerkesztésében:

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink