Összefog Hargita és Bákó megye

A Hargita és Bákó megyét összekötő infrastruktúra feljavítását szorgalmazza mindkét megye vezetősége, tájékoztat közleményében Hargita megye önkormányzata.

A Hargita megyei Szépvíz és a Bákó megyei Ágas közötti 101-es községi út felújításával 50 km-rel rövidülne le az út Csíkszeredából Kóstelek és Bákó megye irányába, fogalmaz a közlemény. A két megye közti infrastruktúra javításának számos pozitív hozadéka lenne, nemcsak a kapcsolatépítés, hanem gazdasági szempontból is. Több szakterületen együtt tud működni a két megye, de nagy lehetőségek vannak a turisztikai fejlesztésekben is – nyilatkozta a találkozó kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az elöljárók abban egyeztek meg, hogy közösen nyomást gyakorolnak az országos útügyre a Gyimeseken átvezető 12A jelzésű országút feljavítása érdekében, amely szintén a térségek közötti közlekedést biztosítja. Tánczos Barna szenátor elmondta, mindkét megyében sok a juhtartó gazda, ezen a területen is lehet közös fejlesztési projekteket kivitelezni, illetve közös vásárokat szervezni.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

NAPRAKÉSZ

Live Video

Partnereink