Országszerte károkat okozott a tegnapi vihar

Az ország 21 megyéjében okozott kárt a tegnapi vihar – derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség összesítéséből.

A dokumentum szerint a vihar a következő megyékben okozott károkat: Arad, Argeş, Brăila, Brassó, Călăraşi, Kolozs, Konstanca, Kovászna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Maros, Olt, Prahova, Szeben, Suceava, Szilágy, Teleorman, Tulcea és Vâlcea. A tűzoltóknak hatvan esetben kellett a vihar által kidöntött fákat eltávolítaniuk az utakról, járdákról, vagy házakról, gépkocsikról. Ugyanakkor a szél kárt tett több ház tetőszerkezetében, szigetelésében megrongált számos reklámtáblát. Szebenjuharoson 46 gyereket és öt tanárt egy panzióban kellett elszállásolni, miután autóbuszuk elakadt a hóban.

Országos szinten 5.200 tűzoltó áll készen a vihar által okozott károk elhárítására. Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség emlékeztet: a Google Play Store-ról és az App Store-ról ingyenesen letölthető a DSU nevű applikáció, amely a katasztrófahelyzetekben ajánlott magatartásról nyújt tájékoztatást.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KŐBE ZÁRT MÚLTUNK

Live Video

Partnereink