Orbán Viktorral egyeztetett Liviu Dragnea iskolaügyben

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke Facebook bejegyzésben jelentette be szombaton, hogy telefonon beszélt Orbán Viktorral a marosvásárhelyi teológiai líceumról és arról biztosította a magyar miniszterelnököt, hogy megoldják ezt a problémát.

Két dologban egyeztünk meg: Románia megoldja a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium ügyét, és Magyarország támogatja Románia felvételét a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetbe (OECD). Megmagyaráztam, hogy a marosvásárhelyi helyzet egy bírósági döntés nyomán alakult ki, ami semmiképpen sem képez támadást a római katolikus egyház, vagy a magyar kisebbség ellen, és a román hatóságok köztelessége, hogy gyors, törvényes és időtálló megoldást találjanak az ügyre. Megígértem, hogy megtaláljuk ezt a megoldást – írta Dragnea.

A szociáldemokraták elnöke hozzátette: a magyar miniszterelnök értékelte a tárgyalásra való nyitottságot és ígéretet tett arra, hogy Magyarország támogatja Románia felvételét az OECD-be. Az OECD-hez való csatlakozás kiemelt fontosságú célkitűzése a román külpolitikának, amely már az idén megvalósulhat - egészítette ki Dragnea.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink