Nyolcadik napja tart a tiltakozás a Győzelem téren

Nyolcadik napja tart a tiltakozás a bukaresti Győzelem téren, harmadik napja a Cotroceni-palota előtt. Hivatalos források szerint 20 óra után több mint 2.500-an tüntettek a bukaresti kormánypalota előtti téren, a Sorin Grindeanu vezette kormány ellen tiltakozva.

A tüntetők a kabinet lemondását követelik, kormányellenes rigmusokat skandálnak, és táblákat tartanak a magasba többek között ilyen felirattal: “Szégyelljétek magatokat, tolvajok, korruptak!”, “Látunk benneteket. A román nép nem kér a korrupcióból!”, “A korrupció öl”, “Azt hittétek, otthon tart bennünket az eső és a hideg?”, Ébredj, Románia!”, “Mi itt leszünk, nap mint nap!”.

A Cotroceni-palota előtt is tüntetők gyűltek össze, számuk hozzávetőlegesen 2.000-re tehető. A tiltakozók Klaus Iohannis államfő lemondását kérik, “Mi megszavaztunk, te megosztasz bennünket”, “Sorin, ne feledd, az ország a te oldaladon áll!”, Iohannis és társai, hazaárulók” feliratú táblákkal érkeztek a térre.

Az ország több nagyvárosában is utcára vonultak az emberek, Nagyszebenben több mint 2.000-en, Kolozsváron több mint 1.000-en, Brassóban több mint 500-an kérik a kormány lemondását.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ARANYSZALAGTÁR

Live Video

Partnereink