Nyártól újra repülhetünk Marosvásárhelyről

Hamarosan hozzákezdenek a marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér felújításához. Ma aláírták az erre vonatkozó szerződést a repülőtér és a felújítást elnyerő cég képviselői.

Az 53 millió lejes beruházást az osztrák Porr Construct és a Geiger Transilvania Kft végzi. Összesen 108 nap áll a rendelkezésükre a teljes körű felújítás elvégzéséhez. Januárban át kell adniuk a felújított kifutópályát, a forgalmi előteret, a helyreállított összekötő utat, amelyet összekapcsolásnak a kifutópályával. Továbbá sor kerül a kiszolgáló utak felújítására, a mozgási területeken található útburkolati jelek felújításéra, új esővíz, szennyvízhálózat és szennyvíztisztító rendszer kiépítésére, a fényrendszer és az elektromos vezetékek felújításéra és a földmunkálatok elvégzésére.

Fotó: Marosvásárhelyi Rádió/Bódizs Edit

Fotó: Marosvásárhelyi Rádió/Bódizs Edit

Peti András, a reptér igazgatója hozzátette, a légikikötő így megkaphatja az európai minősítési bizonylatot, és nyártól már indíthatják a járatokat. A repülőtér jelenleg nem fogadhat 30 tonnánál nagyobb gépeket, kisebb magánrepülők, mentőhelikopterek, katonai gépek fogadására most is alkalmas a repülőtér.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Bódizs Edit
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink