Novák Csaba Zoltán reagált Florea tegnapi nyilatkozatára

Dorin Florea nem képviseli a marosvásárhelyi magyar közösség jogos elvárásait – így reagált Novák Zoltán szenátor Dorin Florea tegnapi nyilatkozatára, miszerint nem lett volna szükség arra, hogy a parlament beleszóljon a marosvásárhelyi teológiai líceum ügyébe.

Novák Zoltán szenátor mai közleménye szerint az RMDSZ-nek azért kellett parlamenti úton megoldást találnia, mert a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal nem tett semmit a római katolikus iskola helyzetének rendezéséért, mi több különböző vitatható indokokkal és kifogásokkal folyamatosan és következetesen hátráltatta az iskola újraalapítását.

Az RMDSZ Maros megyei szenátora ilyen értelemben rendkívül súlyosnak tartja a Dorin Florea polgármester tegnapi nyilatkozatát, azután, hogy a város jelentős számú magyar lakosságának igényeit figyelmen kívül hagyta. Novák Zoltán meggyőződése, a centenárium évében az a minimum, hogy a magyar közösség jogos elvárásának közösen érvényt szerezzünk – fogalmazott a szövetség oktatásügyi szakpolitikusa.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink