Norvég dobogó skiathlonban

Paul Pepene a 24. helyen zárta a skiathlon versenyt a pjongcsangi téli olimpia második napján.

A rendkívül cudar időben megrendezett versenyszám 15 km klasszikus és 15 km szabadstílusú sífutásból áll. A romániai versenyző az első körökben egy ideig tartotta magát a világelittel, azonban, ahogy egy kicsit lemaradt tőlük, a nagy szél miatt egyből megnőtt a hátránya. A 64 induló közül az előkelő harmincadikon állt, amikor kötelező módon az első 15 km után lécet kellett cserélnie. Ráadásul az egész mezőnyben ő cserélt a leggyorsabban, de így sem tudott számottevően felzárkózni a második üldözőbolyhoz. Végül 24.-ként zárt, ami – elmondása szerint – elmaradt az elvárttól. Az első 15-ben szeretett volna lenni.

27990088_10211426538159226_2074033391_o

A versenyszám hármas norvég sikerrel ért véget: a versenyt Simen Hegstad Krueger nyerte, miután az utolsó előtti körben robbantani tudott, ezt pedig a mezőny nem tudta lekövetni. A jóval tapasztaltabb Martin Johnsrud Sundby lett a második 8 másodperces hátránnyal, míg a bronzérmet Hans Krister Holund szerezte meg. Paul Pepene kereken két perces hátránnyal ért célba, verseny után a Marosvásárhelyi Rádiónak így nyilatkozott:

A pjongcshangi Téli Olimpiai Játékok tudósításainak, valamint a Marosvásárhelyi Rádió sportműsorainak és sporthíradóinak fő támogatója a Tusnád Ásványvíz – “vulkáni tisztaság!”. 

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink