Névadóját ünnepli évadnyitó rendezvényével a Tamási Áron színház

A sepsiszentgyörgyi magyar társulat névadója, Tamási Áron születésének 120-ik évfordulóját ünnepli egész napos rendezvénnyel illetve elkezdték az évad első bemutatójának próbáit. Bocsárdi László rendező a sZempöl együttessel közreműködve viszi színre az Alice című darabot, amelyet Lewis Carroll Alice Csodaországban és Alice Tükörországban című meseregényei alapján állít színpadra.

Az idei évadban eddig ismeretlen új hangoknak és sajátos rendezői formanyelveknek is teret ad a sepsiszentgyörgyi társulat. Az Alice októberi bemutatóját követően Zakariás Zalán rendezése, az Escorial követi. A szilveszteri előadást, Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című komédiáját Sardar Tagirovsky viszi színre. Tavasszal Mezei Kinga úvjvidéki rendező Anna legendáját láthatják, majd a Radu Afrim által rendezett discOperett munkacímű produkció következik.

Az öt új bemutató mellett továbbra is műsoron maradnak az elmúlt évadok fontos előadásai. Ebben az évadban a szatmárnémeti Harag György Társulattal terveznek bérletcserét így a sepsiszentgyörgyi közönség a Tévedések vígjátékát nézheti meg. Tervek szerint az évadot a REFLEX4 Nemzetközi Színházi Fesztivállal zárják. Az új évad produkcióira már lehet bérleteket váltani a Városi Szervezőirodában vagy a www.biletmaster.ro weboldalon. Részletes információkat találnak a tasz.ro honlapon.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

NAPRAKÉSZ

Live Video

Partnereink